Стара Загора

15:00-17:00 Отворени лаборатории в Тракийски университет: Наблюдения от ученици на иновативни изследвания в лаборатории на Тракийски университет. (Медицински факултет, Тракийски университет)

16:00-17:00 От книжката към мишката – дигиталния свят на книгата. Посещения на ученици в регионална библиотека за запознаване със съвременните възможностите за дигитализация на библиотечния фонд и библиотечните информационни дейности. (РБ-Регионална библиотека Захарий Княжески, Стара Загора)

 

18:00 Откриване на Европейска нощ на учените. (РБ)

18:00-20:00 Тракийски университет: Така работят Учените (ТрУ): презентации и дебати по различни научни теми; запознайте се с книги и онлайн материали, свързани с нашите научни изследвания и проекти. (РБ)

18:15 Награждаване на участници в конкурси:

  • Конкурс за детски рисунки на тема: «Днес е 27.09.2119 и аз работя като…..»ученици от 1-4 клас
  • Конкурс за написване есе на тема: „Професии на бъдещето и бъдещето на професиите” ученици от 5 до 12 клас и за студенти.
  • Конкурс за мултимедийни продукти на тема: “Най-значимото изобретение/технология, без което/която не мога "– 8 -12 клас.
  • Конкурс за бизнес-план «Моят бизнес-план на бъдещето» студенти

18:30-20:00 Ателие на тема: „Имам (нямам) идея какво се прави с тази стара техника-ученици и студенти да изработват сувенири и оригинални изделия от елементи на стари излезнали от употреба технически устройства.(РБ)

19:00-19:30 Дебат и дискуссия – Е-стига или Е-хайде: ”Е-обучение, е-учебници, е-дневници” – Организиран дебат между две групи ученици за обсъждане на предимствата и недостатъците на дистанционното обучение за различните възрастови групи, въвеждането на електронни платформи за управление на учебния процес и др. След дебата, въпросите ще обсъдят и участниците в публиката и ще могат да гласуват онлайн през гугъл форма за да определят преобладаващото мнение по темата- за или против. (зала РБ)

19:00-19:45 Фантастичните книги – сблъсък на минало и бъдеще- представяне на различни автори, писали за бъдещето, в което вече живем и запознаване с настоящите идеи за бъдещето, присъстващи в актуалния фантастичен жанр. (РБ-фоайе II етаж)

19:30-20:30 Интерактивна сесия / панел “ Науката в полза на обществото и прогреса: от глобалните открития към местни приложения и дейности”: учени и гост лектории от Тракийски университет представят последните си научни изследвания и постижения в различните области на обществения живот – медицина и здраве, ветеринарна медицина и аграрни науки, техника и технологии, педагогика и икономика. (зала РБ)

20:00-21:00 Платформа за изследователите в полза на обществото-представители от високотехнологичния свят и от бизнеса споделят достижения на иновативни технологии в различни сфери на живота и обществото. (зала РБ)

18:00-21:00 Холистичен център „On-line(не)зависимост” - представяне на здравословни храни и практики от древността до днес, участие на студенти по медицина - измерване на кръвно налягане, частични масажи, съвети за здравословен начин на живот. (партер РБ)

20:30-22:00 High-tech парти с учени: Празник на веселието – музикално-увеселителна вечер –танци и песни с участието на учени. (тераса РБ)

 

Изтегли програмата на Тракийски университет за Стара Загора и Хасково (PDF)