Конкурс "Технологиите на бъдещето"

Национален конкурс за рисунки на тема "Технологиите на бъдещето"

Европейска нощ на учените 2019


В рамките на традиционното събитие “Европейска нощ на учените” се организира конкурс за детски рисунки на тема "Технологиите на бъдещето".

Как си представяме технологиите на бъдещето и тяхната роля в свързаното общество, умните градове, новите форми на производство и фабриките на бъдещето, професиите на бъдещето? Автономни машини, миниатюрни нанороботи в телата ни, пренос на информация от и към компютрите само с мисъл, биопринтери ... Това са само част от нещата, които ни хрумват.

Конкурсът е отворен за ученици на възраст между 7 и 18 години. Всеки млад художник може да участва с до 2 рисунки. Победителите ще бъдат избрани според тяхната идея и талант от публиката чрез електронно гласуване и от жури от учени.

Всички рисунки ще бъдат публикувани в он-лайн галерия във Фейсбук страницата на проекта (https://www.facebook.com/ktrioproject/). Събралите най-много гласове картини ще участват в изложба и ще бъдат наградени по време на събитието "Европейска нощ на учените", която ще се проведе на 27 септември 2019, в СУ „Св. Климент Охридски“ – Ректорат.

Формат на рисунките: А4 или 50/70 cm

Рисунките изпращайте на адрес:

гр. София, 1113

бул. „Цариградско шосе“ №125, блок 2, етаж 3

Център по технологии на информационното общество

Срок за изпращане на рисунките: 20 септември 2019 г.

Краен срок за гласуване: 26 септември 2019 г.